..zelfs toen ik het idee kreeg deze blog te schrijven moest ik ergens beginnen. Ik typte in Google ‘Hoe schrijf je een blog’ en kreeg 28 miljoen resultaten, dé manier van deze bekende zoekmachine om te zeggen: succes ermee! Zo gaat het met alles tegenwoordig. Je hebt een vraag en krijgt zoveel antwoorden dat je niet eens meer weet wat nou het juiste is, of wat echt werkt voor jou. Iedereen heeft er wat over te zeggen, je familie, vrienden en natuurlijk het internet.

Zoveel vragen
Zoekmachines zijn onpersoonlijk en ook al lijkt het door de algoritmes dat ze je kennen, omdat je vaak niet eens al je zoektermen hebt getypt en jouw vraag staat er al tussen, het blijven emotieloze programma’s. Je krijgt geen dopamine boost wanneer Google je vertelt wat je wil weten. Dat krijg je van likes op je social media, zelfverbetering en/of zelfbevr, nou je snapt het. Je verwacht dat Google het antwoord heeft op de vraag die jij stelt. De vragen die er echt toe doen, daar geven de zoekmachines jou geen antwoord op. Dat zou wel heel makkelijk zijn, gewoon geen CITO toets meer in groep 8, type gewoon de vraag in Google: ‘Wat wil, kan en ga ik worden?’ En boem, binnen 0,00007 seconden heb je het antwoord. Maar ja, zo simpel werkt het brein van de mens nou eenmaal niet.

99% VAN DE MENSEN IS NIET BEREID ALLES TE GEVEN OM HUN DROMEN NA TE JAGEN!
Breng het in beeld

Dit komt meestal door angst; niet de eerste stap durven te zetten. We zien het einddoel, wat meestal zo groot is, dat we niet eens weten wat de eerste stap is. Alles heeft tijd nodig. Een uur ontstaat ook niet spontaan, er zijn 3600 seconden voor nodig. Voor het bereiken van elk doel heb je een plan nodig. Een plan is niets anders dan het einddoel breken in kleine stukken. Heerlijk toch, je bent niet eens begonnen en je mag al iets breken!

Verboden terrein: Comfort Zone

Naast onze eigen angst en twijfels om je eigen weg te volgen verwart social media ons nog meer doordat we alleen maar worden geconfronteerd met foto’s en video’s van succesvolle mensen en bedrijven. Hoe hebben zij het voor elkaar gekregen, het goede leven, vraag je jezelf af. En je gedachte is dan meestal, mij gaat dat niet lukken. Wat ook een grote rol speelt is dat je nu lekker in je comfort zone zit. Het is er veilig en het is natuurlijk bekend terrein. Maar zoals je boven in de afbeelding ziet, je kan toch altijd uit je comfort zone stappen en net zo makkelijk kan je weer terug. Wat heb je te verliezen?

DE BESTE DINGEN VIND JE VOORBIJ JE ANGST

Tijd voor actie
En nu hoor ik je al denken, na al die motivational video’s en quotes die voorbij komen, nu ook nog eens een motivational blog. Alsof je daar zin in hebt. Mee eens! Maar wat nou als ik je zeg dat ik je ga helpen met je droom achterna te gaan? Ik zal je de eerste stap vertellen. Begin allereerst met jezelf discipline bijbrengen. Hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat je zoveel van jezelf houdt dat je jezelf behandelt zoals je je partner zou behandelen. Beschermend, goedwillend, consequent in keuzes, motiverend..

Wat moet je dus doen?
Dit betekent dat wanneer je aan je droombaan of eigen onderneming wil beginnen, je zoveel van jezelf houdt dat je alle verleidingen kan weerstaan. Dat als je een toets hebt voor een cursus, maar je vrienden hebben je gevraagd uit te gaan, je zoveel van jezelf houdt dat je tegen jezelf zegt dat als je die toets niet haalt, dat je je heel slecht zal voelen. Of wanneer je met je ondernemingsplan bezig bent, je een deadline opstelt en jezelf er echt aan kan houden, zonder uitstel gedrag. Test jezelf door bijvoorbeeld een weekschema in te stellen om te gaan trainen en hou je eraan, of zeg nee tegen junkfood en kook een maaltijd voor jezelf. Wat houd je nog tegen? Start hier meteen mee! Let’s make your dream come through!

Vond je het een leuke blog? Of vond je het maar niks? Laat het mij dan weten! Mijn contactgegevens staan op de website. Ik sta open voor goede discussies en feedback.

Like & Volg onze Facebook pagina

 

Auteur: Jason Parmanand